Error message

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1374 of /home/rpkk/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/rpkk/public_html/includes/menu.inc).

„Plodovi Zapadnog Pomoravlja“ u Zablaću od 3 - 4.septembra 2016.godine

Udruženje kompanija za preradu voća i povrća Kraljevo u saradnji sa TRAFOON projektom poziva Vas da budete deo zajedničkog štanda na privredno turističkoj manifestaciji „PLODOVI ZAPADNOG POMORAVLJA“ u Zablaću od 3-4. septembra 2016.godine.

Zamisao je da se na zajedničkom štandu prezentuju svi proizvodjači i preradjivači šljive sa područja Zapadne i Centralne Srbije. Svi učesnici ove izložbe ušli bi u katalog izlagača ove manifestacije bez ikakve nadoknade.Ukoliko učesnici žele, mogu svoje proizvode i prodavati.

TRAFOON projekat je podrška ovoj manifestaciji u cilju uspostavljanja mreže za transfer znanja sa fokusom na proizvode od žitarica, voća, ribe, povrća i pečuraka.

Prerađeno voće i povrće igraju važnu ulogu u zdravoj ishrani potrošača u Evropi. Kao tradicionalni prehrambeni proizvodi, oni predstavljaju suštinski deo kulturne baštine evropske civilizacije. Da bi se obezbedila raznolikost tradicionalne hrane na evropskim tržištima, MSP koja proizvode i prerađuju tradicionalnu hranu moraju proširiti svoje veštine poslovnog razvoja i proizvodnih tehnika.

U formiranje pod-mreža „Tradicionalni proizvodi od voća“ projekta TRAFOON, uključena je Srbija. Cilj ove pod-mereže je da podrži MSP koja proizvode tradicionalnu hranu napravljenu od voća i maslina. Da bi se to ostvarilo, TRAFOON povezuje istraživače, agente za transfer znanja i udruženja MSP iz Poljske, Nemačke, Španije, Portugala, Srbije, Švajcarske i Belgije radi podsticanja transfera održivih inovacija i preduzetništva u sektoru tradicionalne hrane za dobrobit Evrope.

Napravljena je baza podataka svih zainteresovanih proizvođača i prerađivača maline i šljive u našoj zemlji. Uspostaljen je otvoren pristup web sajtu Information Shop sa svim primenjenim inovacijama u ne samo sektoru voća, već i drugih kategorija hrane.

Svako ko želi da se uključi u formiranje pod-mreže i uđe u evropsku bazu podataka sve informacije može dobiti na štandu Udruženja.

Kontakt osobe za sve dodatne informacije su Cane Jovanović, zastupnik Udruženja tel: 064 852 61 38, e-mail: cane@polo-cacak.com i Suzana Vuksanović, član UO Udruženja 064 88 208 55 , e-mail: suzana.vuksanovic@komora.net

Sa zadovoljstvom Vas očekujemo da budete učesnici ove manifestacije.